Togrejse til Goa, søndag d. 16 Oktober 2005

Oprettet 29.04.2006 - 20:58 af Søren - opdateret 08.04.2009 - 23:04 af Søren

Søndag tog vi med Rajdhani ekspressen til Goa. Normalt tager togturen på ca. 2100km. ca. 38 timer, men to gange om ugen er der et eksprestog fra Delhi til Trivandrum på Indiens sydspids. Det stopper meget få steder, men en af stederne er heldigvis Goa. Med Rajdhani ekspressen kan man gøre rejsen på 28 timer.

 

Toget skulle afgå kl. 11, og da stationen ligger på den anden side af Delhi måtte vi tidligt afsted for at være sikre på at nå toget. Heldigvis var det søndag så der burde ikke være så meget trafik. Det viste sig at være en MEGET god ide at have god tid, for det centrale Delhi var fuldstændigt spærret af for biltrafik p.gr.a. Delhi Half Marathon. Det førte i den grad til kaos i trafikken, og vi kom igennem nogle meget små gader for at komme frem i tide. Heldigvis nåede vi det i god tid, selv om vores chauffør svedte mere og mere, og kørte mere og mere aggresivt. 

Vores tog skulle udgå fra Delhi, og kom til perronen kl. 10:30 præcis. Ud over passager vognene var der en række specielle vogne med, f.eks. køkkenvogn, generator og bremsevogn. Her er de ved at læsse gods ind o vores tog - det kan være det er sengetøj? billede

Vi skulle køre på den bedste klasse overhovedet: Tier1 AC(AC for air condition). Konsekevensen er, at vinduerne er små så man kan ikke se så meget ud.

Her er Jakob ved at stå på toget.

Læg mærke til sedlen til højre for døren. Her står navnene på passagererne, så det er let at checke, at man kommer i den rigtige vogn.

billede

Her bliver serveret mad i kupeen. Første måltid var fint: tomatsuppe og spaghetti med grønsager og kylling. Desværre var alle de efterfølgende måltider det samme, så efter 3-4 gange spaghetti med grønsager og kylling var det lissom ikke så spændende mere.

Til gengæld fik vi både vand, cola, juice og te.

Som man kan se, er der fire sovepladser i kupeen. Søren havde en to-personers kupe helt for sig selv i den anden ende af vognen.

Læg også mærke til bordene, som er nogle simple træ-klap-borde. Det er ikke verdens mest stabile at spise suppe af i et tog...

billede

Efter en laaaang - men også flot togtur kom vi endelig til Goa.

Her er helt anderledes end i Delhi området. Der er meget grønnere og mange flere planter og træer.

Her er vi på vej til udgangen for at finde vores chauffør. Det er sådan, at man kan bede hotellet om at hente en ved stationen. Det er normalt inkluderet i prisen på hotellet med afhentnings- og afleverings- service.

Her skal vi hen foran toget og over på den anden perron.

billede

Så er vi ankommet til vores hotel. Det er fantastisk!

Vi har fået de to værelser, som hænger sammen, og som tilsammen udgør underetagen i det hus man kan se her til venstre. Det er ubetinget de bedste værelser på hotellets område. De er lige ud til poolen, og tæt på restauranten som ses i baggrunden.

Havet er lige bag træerne i baggrunden med en lille flod imellem hotellet og stranden.

Hotellet er helt indhegnet og der er vagter ved alle indgange. Det hele er fantastisk velholdt selv om hotellet er 14 år gammelt.

billede