kartoffel-spinatcurry og Raita
Kartoffel-spinatcurry
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. rapsolie
- 1 kg små skurede kartofler
- 2 dl vand
- 2 spsk. garam marsala
- 1 spsk. karry
- 500 g spinat
- Salt
Agurkeraita
- dl græsk yoghurt
- 1 stor håndfuld mynteblade
- 2 agurker
- 1 tsk. stødt spidskommen
- Salt
Tilbehør
- 200 g lune naanbrød eller
- fladbrød
- mangochutney
Kartoffel-spinatcurry
Hak løget og hvidløg groft. Svits løg og hvidløg i olien ved middellav temperatur under omrøring i ca. 5 minutter. Halver kartoflerne og bland dem med løgene.
Tilsæt garam marsala og karry, svits et øjeblik og tilsæt vand. Lad kartoflerne simre under låg i ca. 20 minutter til de er møre. Prik i dem med en spids kniv for at mærke.
Skyl spinaten grundigt og bland den med kartoflerne. Skru op for varmen og vend spinaten rundt i kartoflerne til den falder sammen. Smag til med salt.
Agurkeraita
Rør yoghurt med spidskommen og grofthakket mynte.
Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne i ½ cm tykke skiver og vend dem i yoghurtblandingen. Smag til med salt.
Server med naanbrød eller fladbrød og mangochutney.
(Opskriften er oprindeligt fra Mad-Med-Mere's kødpakke opskrifter, August 2016)