Crumble
TIL EN FORM PÅ 28 CM I DIAMETER
En hurtig måde at lave en tærte på er at lægge frugt eller bær i et fad og lave en smuldre- eller crumbledej som den nedenfor:
- 100 g smør
- 100 g mel(1.5dl)
- 100 g brun farin (1 dl) (til bær bruges sukker)
- 75 g havregryn (2 dl)
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g (1 dl) hakkede mandler, hasselnødder eller valnødder (kan udelades).
Alle ingredienser smuldres sammen og drysses hen over frugt eller bær.
Apple Crumble
Fidusen i denne tærte ligger i sukkeret. Man skal bruge mørkt muscovadosukker, som er uraffineret rørsukker med et højt indhold af sirup. Heldigvis er det blevet let at få fat i muscovado-sukker, men vi kan bedst lide den, der hedder Billingtons - den giver kagen en let lakridsagtig smag.
Opskriften her er til et godt tykt kagelåg, og hvis det skal være rigtigt overdådigt, så lav en portion toffeesauce og server den til.
BAGES VED 200° I CIRKA 35 MINUTTER
FYLD
- ca. 900 g æbler med skræl.
CRUMBLE
- 2 portioner crumble.
Æblerne udkærnes, skæres i både og lægges i et tærtefad.
Smulderet hældes over æblerne, og der drysses med nødderne. Sørg for, at de bliver blandet lidt ned i det øverste crumblelag.
Tærten er færdig, når den er gylden og sprød.
Kan serveres med toffeesauce, samt koldt flødeskum eller vaniljeis
Rabarber Crumble
Når de første rabarber er modne, er sommeren på vej, og så skal der festes. Denne crumble bages i ovnen på et kvarter. Smager godt lun som kold med let pisket flødeskum.
BAGES VED 200° I CIRKA 40 MINUTTER
FYLD
- 900 g rabarber
- 250 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 100 g knuste makroner
CRUMBLE
- 1,5 portion crumble, brug mandler.
Skær rabarberne i stykker på 1cm. Smør et ildfast fad med smør. Bland fyldet og hæld det i fadet. Bland crumblen, så det bliver til en smuldredej - den må ikke klumpe sammen. Fordel den jævnt over fyldet. Bag tærten på nederste rille i ovnen. Når den er gylden, og det bobler op i siderne, er den færdig.