Gå til hovedindhold

Goa, d. 18. - 22. Oktober 2005

Oprettet 29.04.2006 - 20:22 af Søren - opdateret 08.04.2009 - 22:33 af Søren

Goa er fantastisk. Det ligger 10 grader nord for ækvator, og temperaturen er 32,4 om vinteren, og 32,7 om sommeren. Af en eller anden grund ser det ikke ud til der nogensinde er storm, eller andre anledninger til at vandet skulle stige og nå længere ind i landet. Det er åbenbart ikke som ved vesterhavet.

Vi nød rigtig klimaet og vandet de tre hele og to halve dage vi var der.

  • Tirsdag: badedag
  • Onsdag: markedsdag i Anjuna,
  • Torsdag: badedag 

Vi havde på forhånd aftalt at vi skulle se en masse i Delhi, Agra og Jaipur, men så til gengæld svømme og bade uden at skulle en hel masse når vi kom til Goa. Og Jakob, Agnete og Marie nød det i fulde drag. De er alle meget glade for vand, og både Agnete og Marie kan svømme nu.

Vi boede på et hotel kaldet Nanu Beach Resort. Det var tydeligt at sæsonen ikke rigtigt er startet endnu, for der var ikke ret mange gæster foruden os, vel en to-tre huse med mest englændere, men også nogle få indiske familier, og en enkelt hollandsk. Sæsonen begynder først for alvor i november.

 

Goa er en gammel portugisisk koloni, som bærer tydeligt præg at den sydeuropæiske byggestil med tegltage osv.

Der er bjerge og marker hvor der bl.a. dyrkes ris. Det ser i det hele taget meget frodigt ud.

billede

Her ses nogle bønder som tørrer hø på vejen. Mange steder så vi også de tørrede riskorn på vejen. Så må trafikken bare køre inde på midten af vejen. Der var iøvrigt ikke så meget trafik, og det var langt mindre hektisk end i Delhi området.

Jakob gik og fandt pinde, som det ses på billedet. Desværre havde han fået fat på en pind med en jernkrog på. Det havde han ikke set, men det så bønderne på billedet! Det var deres hø-fork. Heldigvis kunne vi alle grine af det, og der var ingen sure miner over det. I detr hele taget virker inderne som et meget venligt og imødekommende folkefærd.

billede

Her er vi ved stranden. Her er billedskønt med flotte hvide strande kokospalmer og mange dyr.

Læg mærke til at Agnete står med en kokosnød i hånden.

Fuglen på billedet er en krage. Dem er der ligeså mange af hernede som vi har måger derhjemme.

billede

På stranden kunne vi finde muslinge skaller og konkylier vi aldrig har set før - det er spændende.

Vandet er dejligt varmt, så man kan bade og soppe rigtig længe uden at komme til at fryse.

Man kan lige skimte nogle øer i baggrunden, foran Jakob.

billede

Damen på billedet kom med en kurv fuld af frisk frugt på hovedet.

Hun solgte frisk frugt til os hver dag. Hun skar ananas og kokosnødder ud til os. Især ananas'en var utrolig god. Vi har vist aldrig fået så saftige og søde ananas før.

Hun talte udemærket engelsk beklagede sig lidt over at der ikke var ret mange turister ud over os at sælge til. Det er tydeligt at sæsonen ikke er begyndt for alvor endnu.

billede

 

 

Vandet var varmt, men bølgerne lige lovligt høje. Agnete og Marie havde fået strenge ordre om at holde en voksen i hånden HELE tiden, når vi badede i havet. Det var nu slet ikke noget problem, for de så altså også frygtindgydende ud når bølgerne sådan kom lige mod een.

Da vi først havde lært stranden at kende blev vi lidt mere rolige. Især ved højvande er der flat ret langt ud. Ved lavvande er der nogle huller og lidt mere understrøm, så der kan man nemt blive forskrækket.

Men ih hvor var det sjovt at hoppe i bølgerne, og lade dem føre sig ind mod kysten.

billede

Her er vi gået langs stranden til en sted der hedder Colva Beach. Den er ret berømt, men der var ikke nær så rart som ved "vores egen" strand.

Der lugtede fælt af fisk fra fiskeriet, og der var mange flere turister og sælgere, osv. Stranden var heller ikke nær så ren.

Men malerisk det er her nu.

billede

Om onsdagen var vi på marked i Anjuna. Det er et marked som har været her siden hippierne opdagede Goa for snart mange år siden.

Boden her drives også af nogle overlevende engelske hippier, så vidt vi kunne se.

Der sælges alt muligt junk, og man skal prutte hårdt om prisen. Det var nu meget skægt, og vi købte end masse småting - og blev da også snydt et par gange. Men man lærer efterhånden deres tricks.

billede

Her er et kig ned ad "hovedgaden" på det sted vi bor. Det består af en masse huse med fire værelser i hver. To i stuen og to på første sal.

Det er meget velholdt, og der gik hele tiden ansatte rundt og ordnede have, huse og svimmingpool. Det er tydeligt at arbejdskraft er billig i Indien.

Ofte var der flere tjenere og kokke i restauranten end der var gæster.

Den ene aften kom der oven i købet et Indisk orkester og spillede ved aftensmaden. De spillede godt nok vesteuropæiske hits - men det var udemærket.

billede

Her hygger vi os på vores veranda sidst på eftermiddagen.

De fleste dage brugte vi de sidste eftermiddags-timer ved poolen, hvorefter vi klædte om, gik en tur til stranden for at se den flotte solnedgang, og til sidst gik hen i restauranten for at få aftensmad.

billede

Denne gang badede vi dog i solnedgangen.

Det er fantastisk flot, og utroligt at vand og luft er så varmt, at man kan gå rundt i badetøj uden at fryse spor.

billede
Jakob og Agnete under en kokos palme ved stranden i Goa. billede