Søren alene i Delhi d. 22-28 Oktober 2005

Oprettet 29.04.2006 - 21:00 af Søren - opdateret 08.04.2009 - 23:02 af Søren

Helene, Jakob, Agnete og Marie ankom til Danmark efter næsten 24 timers rejse. Det var en hård tur, men det var rart at være hjemme igen. Alt stod vel til i Rødovre, men Jakob havde fået ørepine. Lægen sagde at det var typisk efter en badeferie, og Jakob badede VIRKELIG meget i Goa.

Søren havde weekenden i Delhi inden det stod på endnu en uges arbejde. Lørdagen blev brugt på arbejde på hotellet, men søndag blev der tid til lidt sigthseeing: Qutb Minar, som resten af familien så tidligere, og Lotus templet. Endvidere lidt indkøb af T-shirts til Jakob - her er jo billigt.

Qutb Minar er bygget som et sejrsmonument i 1206. Det er 73m højt - 15 m. i diameter i bunden og 2.5m i toppen. Oprindeligt var der en kuppet på toppen, men den faldt ned under et jordskælv for ca. 200 år siden.

Tårnet hælder nu ca. 60cm. til siden, så det burde måske hedde "det skæve tårn i Delhi".

Man kan ikke længere komme op i det, men der sidder et fjernstyret kamera på toppen, så man kan se udsigten nedefra.

billede

Her ses det lidt tættere på, og man kan se det har holdt sig godt, når man tænker på hvor gammelt det er.

Her i Indien kan man som regel komme helt tæt på tingene, og de er ikke spærret af som i vestlige lande. Tager man det i betragtning er der utroligt så godt tingene holder. Turister i Indien må være mere påpasselige end i vesten.

Tårnet her er dog afspærret, men det ufærdige tårn må man gerne klatre op i.

billede

Her er det ældste monument i Qutb Minar komplekset. Det er lavet i 400-tallet af jern, som er så rent (98%) så det ikke ruster.

Det er en gåde for forskerne hvordan man har kunnet lave så rent jern på den tid.

Her er det fotograferet få minutter efter det er kommet ud af skyggen fra Qutb Minar.

Hvis man kigger godt efter kan man faktisk se skyggen bevæge sig med solen - altså i virkeligheden - ikke på billedet naturligvis.

Monumentet står i gården til Delhis første moske. Det var Delhis hoved-moske i mange år.

billede

Qutb Minar komplekset ligger i grønne omgivelser. Det er nogen Inderne er gode til. Der er rigtig mange fredelige grønne områder eller haver omkring seværdighederne.

Vi har lagt mærke til det både her, ved Taj Mahal, inden i forterne, og ikke mindst ved vores hotel i Goa.

billede

Her ses Alai Minar. Det var en konge der ville bygge et tårn der var dobbelt så højt som Qutb Minar. Desværre døde han da tårnet var næsten 25m. Og ingen efter ham ville bruge penge på at bygge det færdigt, så det står der endnu, 24.5 meter højt.

Man kan kravle ind i det og se hvordan konstruktionen er indeni - næsten som de bornholmske rundkirker - bare meget smallere.

billede
Her er et hjørne hvor de har smidt alle de sten der ikke blev brug for ;-) billede

Lotus templet er bygget i 80'erne. Det er bygget som en lotus blomst fordi lotusblomsten er hellig, eller har en betydning, for en lang række forskellige religioner.

Det er meningen at man kan bede til den gud man nu tror på.

Igen ligger det i grønne områder. Der er ansatte som går rundt og sikrer at der er fred og ro i templet. Der gør, at der hersker en egen fredfyldt stemning i - og omkring - templet, selv om der er mange mennesker.

billede

Her er det lidt tættere på. Det vækker lidt minder om Utzons operahus i Sidney synes jeg.

Alle folk er barfodede. Lige før trappen her er der et fodtøjs-opbevarings-hus under jorden. Man afleverer sine sko, og får et nummer på den ene side af huset, og tilsvarende får man sine sko igen når man går derfra.

Jeg Var overasket over hvor mange mennesker der var - fra alle mulige lande.

Inde i templet må man ikke fotografere. Men der var meget enkelt indrettet med stolerækker i halvcirkler i den ene halvdel. I den anden ende var der nogle fantastisk flotte blomster dekorationer - og ellers ikke meget andet.

billede