Qutb Minar og på vej til Jaipur d. 13 Oktober 2005

Oprettet 29.04.2006 - 20:55 af Søren - opdateret 08.04.2009 - 23:01 af Søren

Torsdag morgen tog Helene, Jakob, Agnete og Marie afsted til Qutb Minar. Søren tog istedet på arbejde.  

Qutb Minar er bl.a. et 73m. højt, tyndt tårn samt et monument lavet af 98% rent jern i 400-tallet, så det ikke ruster. Forskerne forstår ikke, hvordan man kunne lave så rent jern dengang.

En senere mogul ville overgå det oprindelige tårn ved Qutb Minar og bygge et der var dobbelt så højt. Desværre døde han inden det kom så langt, og der var ingen efterfølgere der ville betale for at færdiggøre det. Her ses det nederste af tårnet, som man stadig kan kravle op i.

Der er mere om Qutb Minar her

billede

Efter besøget i Qutb Minar tog Helene og børnene hen til Kring-Tellabs, hvor vi fik en hurtig "MacDonalds"-frokost, hvorefter vi tog afsted til Jaipur med vores sædvanlige chauffør. Når MacDonalds står i citationstegn er det fordi en MacDonalds forsøger at tilstræbe at en burger er det samme uanset hvor i verden man køber den. Men det går jo ikke i et land hvor køerne er hellige. Så her er det enten en vegetar burger, eller kylling.

Frokoststedet er en såkald food-court, hvor der ligger en masse små restauranter langs kanterne, og fælles borde og stole i midten

billede

Vejen til Jaipur var fin, men i Indien kan man alligevel ikke køre stærkt, så det tog godt og vel 4 timer at køre de 220km. til Jaipur. Jaipur ligger i Rajastan, som er ca. halvt ørken. Dvs. det er ret tørt. Vi kørte gennem lidt bjergområder, hvor der indtil fornylig har levet vilde tigre. Selv om man nødig vil indrømme det af hensyn til turismen, så er de sidste tigre vist skudt af krybskytter. Vi så masser af kameler der blev brugt til markarbejde. 

I Jaipur blev vi indlogeret i et herligt lille maharajah-palads, der nu er indrettet til hotel. Det er som en helt anden verden med små gange og gårde med træer og fugle, samt en tilhørende have.

Her til højre er spisesalen, hvor tjenerne går i traditionelt tøj med turban. Turban'en bruges til at beskytte mod solens varme. Ofte er et turban-klæde 10-20 meter langt. Selv om jeg tror tjenerne her snyder, og bruger en færdig-lavet turban, dvs. lavet som en hue.

 

billede

Her et af vore værelser.

Det er nogle fine gamle møbler, og vægge og lofter er flot malet.

 

billede