USA 2008 - I fodsporene på Laura Ingalls Wilder. Walnut Grove

Oprettet 10.08.2008 - 16:42 af Søren - opdateret 08.04.2009 - 21:33 af Søren

Fra Mall Of America i Minneapolis kørte vi videre til Walnut Grove. Det var kun 2-3 timers køretur, så det synes vi ikke var så langt. Normalt i Danmark synes vi en køretur til Århus på tre timer er et dagsprojekt, så vi havde sandelig fået et andet syn på afstande. Men Harry Potter CD'erne hjalp nu også en hel del.

Vi havde billetter til "The Laura Ingalls Wilder Pageant" om aftenen. Det er et frilufts teater der spilles af lokale 3 weekender hvert år. Desværre fik Helene det dårligt om aftenen, så hun gik glip af både aftensmad og forestilling.

 

Selve showet foregik ved bredden af Plum Creek, hvor de havde lavet et flot "teater" i bakkerne. Der var masser af special effects med scene skift, hestevogne og meget, meget mere. Det var ret imponerende af et amatør teater at være.

Damen i det røde tøj skulle forestille Mary som voksen. Hun fungerede som guide, eller fortæller gennem hele stykket. Det gjorde hun rigtig godt.
I år var 31. sæson, og skuespilleren der spillede Charles Ingalls har spille rollen i samtlige 31 år. Her er han ved familens ankomst til Walnut Grove i hestevogn.
Også Olesons købmandsforretning var med.
Dagen efter besøgte vi en gård hvor de havde bygget nogle kopier af de tørvehuse man boede i på Lauras tid. Her på prærien er der ikke noget træ, så man måtte klare sig med andre materialer. Et af husene her var indtil for nylig brugt til bed and breakfast, så man kunne overnatte her og spise morgenmad. De er egentlig mere komfortable end man lige skulle tro.
Her kigger Marie op på første sal - men der var ikke nogen deroppe.

De havde prøver at lade området tæt ved hytterne se ud som prærien så ud på Lauras tid, som man måske kan fornemme på billedet her.
Pigerne fandt på at lave hø-dukker af præriegrasset. Det havde Agnete lært på Spøttrup Borg sidste år.
Jakob og Helene ser interesseret til.
Senere på dagen var vi til Laura festival i Walnut Grove. Det var en rigtig lille byfest, hvor man kunne købe forskellige ting, se gammelt håndværk, prøve at ride, deltage i en Laura look-a-like konkurrence, samt købe junk food! Her får vi alle en corn-dog - en fransk hotdog lignende spise - men på en pind.

Rob købte det her stads til os - en slags vaffeldej med flormelis. Uha, hvor blev man fedtet.

Efter et par timer på festivalen kørte vi hen til det sted, hvor Laura rent faktisk boede ved Plum Creek lidt udenfor Walnut Grove. Man kunne stadig se sporene i brinken efter deres nedgravede hus, en såkaldt "dugout".
Det lå virkelig lige op af bækken, som Marie her står foran.