Søren kommer til Indien, Onsdag d. 4 Oktober 2005

Oprettet 29.04.2006 - 20:37 af Søren - opdateret 08.04.2009 - 22:43 af Søren

Så er jeg ankommet til Indien. Desværre var kufferten ikke med flyveren, så de første dage har været lidt besværlige: ingen rent tøj, ingen barbergrej, ingen oplader til mobil telefonen osv. Så jeg måtte ud at handle igår. Jeg har fået mig en fin chauffør - Bikram hedder han. Han kører godt, han er pålidelig og flink - men han taler ikke engelsk. Jeg må tegne tidspunkter for ham med et ur. Han hjalp mig med at købe ind (nej, det var ikke hos sin fætter), men da jeg forsøgte at forklare ham om barberskum kørte han mig til en frisør. Man kunne ikke købe skum, men man kunne blive klippet. 

Heldigvis har jeg nu fået kufferten, efter 2 dage. Beretningen om kufferten kan læses her

Her er mit hotel værelse med en fin dobbelseng og en overaskende god madras

På taget (4. sal) er der en indbydende swimmingpool der dog ikke er så dyb.. Den ser børnevenlig ud. 

Ved siden af swimmingpoolen er der en ægte græsplæne. Der er ingen huller så den er ikke til golf.
Nedenfor mit værelse er der en nogenlunde god vej. Og den er ikke voldsomt trafikeret. Her ses en typisk indisk bod hvor der sælges alt muligt. F.eks. cigaretter - een ad gangen.

Trafikken her er et kapitel for sig selv. Biler, busser, scootere, cykler, køer, æsler i et virvar. Alle farer ind og ud mellem hinanden, meget tæt, men tilsyneladende efter et fuldstændig ukendt regelsæt, hvor horn og ringeklokker er en meget væsentlig bestanddel. Skal man over vejen, er det med at tage en dyb indånding, vente på et lille hul, og så løbe... Indtil videre har jeg ikke set nogle uheld, og bilerne ser nu heller ikke ud til at de kører ind i noget særligt ofte.

Overalt er der cykler, enten alene, som taxier eller som her med læs på. Der er ikke gear, og de ser ud som om de er tunge at trække.
Her sidder jeg ved skrivebordet og arbejder ved computeren. Her er trådløs internet forbindelse, som også virker ved swimmingpoolen(!). Det er bare lidt dyrt: ca. 40 kr. pr. time.

Både i går og idag har jeg spist i hotellets ene restaurant. Der er en stor buffet med primært indiske retter der ikke er for stærke. Der er også enkelte internationale retter for de forretningsfolk som absolut ikke vil spise indisk - selv om der har indsneget sig lidt indisk alle steder.

Jeg har prøvet alle de indiske ting - typisk 12-15 forskellige retter udover forskellige brød og snack-lignende ting. Jeg synes der er fantastisk spændende og har spurgt flittigt til hvad maden består af osv. Idag havde en af tjenerne lavet en håndskrevet liste med alle retterne til mig. Og da han gennemgik den med mig ved buffeen kom checf-kokken ud og overtog. Han fortalte mig en masse om retterne, hvor navnet kom fra, hvor i indien det kon fra, hvad det lignede af retter fra andre lande osv. Tilsidst tilbød han mig en rundvisning i køkkenet hvor jeg bl.a. så deres store kulfyrede komfur. Jeg synes det var fantastisk spændende. Køkkenet så meget proffessionelt, og rent og pænt ud med mange kokke (men jeg håber ikke det fordærver maden).